slide show

Šaldorfský Kravák Křest Kraváků

ŠALDORFSKÝ KRAVÁK

SAUVIGNON BLANC

Ochutnejte vína jedné odrůdy, jednoho ročníku, z jednoho kopce, avšak od různých vinařů, kteří se dokázali dohodnout na společné technologii, láhvi a etiketě!

100% Sauvignon blanc z Kraví hory, historické polohy na posledních výběžcích Českého masivu. Hrozny jsou kvašeny přírodními kvasinkami z vinice. Kravák je tak víno divoké a osobité, bez příkras, prezentující terroir a krásu odrůdy Sauvignon. Zároveň víno oplývá finesou a elegancí.

 

Každoročně první víkend v září, v sobotu odpoledne, při příležitosti uvedení aktuálního ročníku Šaldorfského Kraváku na trh, ochutnávka Kraváků v Šaldorfských sklepech u historického lisu. Hraje cimbálová muzika.

 

 

 

 

 

Základní podmínky pro Šaldorfský Kravák - schváleno spolkem Šaldorfské sklepy:

  1. Hrozny pouze odrůdy Sauvignon.
  2. Hrozny pouze z viniční trati Kraví hora u Znojma.
  3. Omezená produkce – jeden keř = jeden litr vína.
  4. Víno vyrobeno v areálu Modrých sklepů (lisování, kvašení, zrání).
  5. Minimální cukernatost hroznů: 21°NM – ověřeno důvěrníkem SZPI (ve vyjímečných ročnících - např. 2014 - po schválení minimální cukernatost 19°NM).
  6. Zatřídění u SZPI jako jakostní víno s přívlastkem.
  7. Maximální zbytkový cukr 9 g/l.
  8. Doba naležení rmutu: 8-72 hodin.
  9. Bez použití enzymů a kvasinek – přirozené kvašení.
  10. Jednotná přední etiketa, jednotná burgundská láhev, jednotná záklopka (povolen šroubový uzávěr).
  11. Uvedení na trh vždy v září následujícího roku.

Vyráběno pod odborným dohledem zmocněnce spolku Šaldorfské sklepy.